
Urządzenia i Akcesoria
Lachs und Basmati-Reis mit Dillsauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1200 g
-
Salz1 ½ TL
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Basmati-Reis250 g
-
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)4
-
Pfeffer¼ TL
-
Zwiebeln halbiert60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Butter10 g
-
Sahne400 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Tomatenmark1 ½ EL
-
Dill abgezupft2 Stängel
-
Chiliflocken (opcjonalnie)1 - 2 Prisen
-
Speisestärke1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
853 kcal /
3569 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
55 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Liebling Lachs
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy