
Urządzenia i Akcesoria
Parmesan-Kartoffel-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken150 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken400 g
-
Wasser1000 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Rosmarin, getrocknet, gehackt nach Geschmack½ - 1 TL
-
Muskat1 Prise
-
Crème fraîche100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
232 kcal /
972 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 1/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy