Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g weißer Spargel, geschält, in Stücken (3 cm), die Spitzen separat
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 850 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 TL Zitronensaft
- 250 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- 100 g Katenschinken, gewürfelt (4 mm)
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 6 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40min
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25min
Brokkolicremesuppe
35min
Spargelcremesuppe
40min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Spargelcremesuppe
25min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1h 15min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40min
Schnelle Sauce Hollandaise
10 dk
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40min
Zucchinisuppe
45 dk