Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
weißer Spargel geschält, in Stücken (3 cm), die Spitzen separat700 g
-
Schalotten halbiert2
-
Butter40 g
-
Mehl40 g
-
Wasser850 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 TL
-
Zitronensaft1 TL
-
Sahne250 g
-
Muskat1 Prise
-
Katenschinken, gewürfelt (4 mm)100 g
-
Kerbel abgezupft6 Stängel
-
Pfeffer6 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1046 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40 min
Tomatencremesuppe
40 min
Spargelcremesuppe
40 min
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40 min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35 min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1 godz. 15 min
Spargelcremesuppe
25 min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40 min
Zucchinisuppe
45 min
Brokkolicremesuppe
35 min
Schnelle Sauce Hollandaise
10 min