Spargelcremesuppe

Spargelcremesuppe

3.9 839 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • weißer Spargel geschält, in Stücken (3 cm), die Spitzen separat
    700 g
  • Schalotten halbiert
    2
  • Butter
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Wasser
    850 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Sahne
    250 g
  • Muskat
    1 Prise
  • Katenschinken, gewürfelt (4 mm)
    100 g
  • Kerbel abgezupft
    6 Stängel
  • Pfeffer
    6 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...