![Zucchini-Kartoffelpuffer mit Sour Cream Zucchini-Kartoffelpuffer mit Sour Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e5c397d-b12f-4abe-9689-c316fc3fcde7/Derivates/25c418fe-37f9-4e5d-93f5-2fe8d742ed45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sour Cream
- 100 g Crème fraîche
- 300 g Quark, 20% Fett
- 20 g Zitronensaft
- 3 Spritzer Worcester-Sauce
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen
Zucchini-Kartoffelpuffer und Fertigstellung
- 400 g Zucchini, in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Eier
- 2 EL Haferflocken, zart
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 750 g Kartoffelkloßteig (halb und halb), aus dem Kühlregal
- 40 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinipuffer mit Schafskäse-Dip - Peynir Soslu Mücver
35 min
Süßkartoffel-Zucchini-Rösti mit Cashewdip
30 min
Zucchinisuppe
45 Min
Gemüse-Kloß-Puffer
40 min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.
Zucchini-Käse-Lasagne
1 Std.
Kürbisrösti mit Kräuterdip und Landschinken
30 min
Zucchinipiccata
35 min
Spinat-Frischkäse-Pfannkuchen-Wrap
1 Std.
Blini mit Paprikaragout
2h
Bunte Gemüse-Pfannkuchen
45 Min
Süßkartoffelwaffeln mit Sour Cream
30 min