Zucchini-Kartoffelpuffer mit Sour Cream

Zucchini-Kartoffelpuffer mit Sour Cream

4.3 1.4K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
20 Stück

Składniki

Sour Cream
  • Crème fraîche
    100 g
  • Quark, 20% Fett
    300 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Worcester-Sauce
    3 Spritzer
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Schnittlauch in feinen Ringen
    1 Bund
Zucchini-Kartoffelpuffer und Fertigstellung
  • Zucchini in Stücken
    400 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Eier
    3
  • Haferflocken, zart
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kartoffelkloßteig (halb und halb), aus dem Kühlregal
    750 g
  • Butterschmalz
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 464 kJ / 111 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...