
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- 400 g Milch
- 30 g Butter in Stücken
- 30 g Parmesan, gerieben
- 1 - 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 340 kcal / 1421 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Sauce Soubise
30 min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30 min
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35 min
Kartoffelpüree
40 min
Gemüsesuppe mit Klebreiskuchen (菜汤年糕)
1 godz.
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Pilzcremesuppe mit Schinken-Semmelknödeln
1 godz. 10 min
Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes
40 min
Pilz-Wein-Cremesauce
30 min
Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran
40 min
Aurora Sauce (Tomaten-Béchamel)
15 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 min