Urządzenia i Akcesoria
Tomatensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Möhren in Stücken200 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
geschälte Tomate (800 g)1 Dose
-
Wasser500 g
-
Tomatenmark50 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
365 kJ /
87 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 1/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Möhren-Tomaten-Suppe
3 godz.
Suppe für Verliebte
30 min
Tomatensuppe
45 min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 godz.
Paprikasuppe bicolor
1 godz.
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Rote Linsensuppe
40 min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 min