Walentynkowa Pavlova

Walentynkowa Pavlova

4.5 276 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji

Składniki

Pavlova
  • białek (z 6 jajek), w temp. pokojowej
    180 - 190 g
  • cukru
    300 g
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
  • białego octu winnego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
Krem z bitej śmietany
  • barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie) w proszku
    ¼ łyżeczki
  • żelatyny w proszku
    10 g
  • wody
    40 g
  • woda gorąca, do napełnienia miski
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • cukru pudru (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżki
  • czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże np. maliny, truskawki, porzeczki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378.4 kcal / 1583 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 65.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...