Walentynkowa Pavlova

Walentynkowa Pavlova

4.5 278 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji

Składniki

Pavlova
  • 180 - 190 g białek (z 6 jajek), w temp. pokojowej
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem z bitej śmietany
  • ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie) w proszku
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 40 g wody
  • woda gorąca, do napełnienia miski
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 - 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
  • czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże np. maliny, truskawki, porzeczki, do dekoracji

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378.4 kcal / 1583 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 65.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...