
Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowa Pavlova
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji
Składniki
Pavlova
-
białek (z 6 jajek), w temp. pokojowej180 - 190 g
-
cukru300 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
białego octu winnego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
Krem z bitej śmietany
-
barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie) w proszku¼ łyżeczki
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody40 g
-
woda gorąca, do napełnienia miski
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże np. maliny, truskawki, porzeczki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.4 kcal /
1583 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
39.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
65.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min