Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)

Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)

4.6 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Basilikumblätter
    30 g
  • veganer Sauerrahm (z.B. Crèmesse oder selbst gemacht)
    150 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Sonnenblumenöl
    1 EL
  • Paradeiser in Stücken
    500 g
  • getrocknete Tomaten in Öl
    50 g
  • Mandeln, geschält
    40 g
  • Wasser
    550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 246 kcal / 1030 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...