Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g frische Basilikumblätter
- 150 g veganer Sauerrahm (z.B. Crèmesse oder selbst gemacht)
- ¾ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Sonnenblumenöl
- 500 g Paradeiser, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten in Öl
- 40 g Mandeln, geschält
- 550 g Wasser
- 1 ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Süßkartoffelsuppe mit Sternanis
40 Min
Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen
20 min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Tomaten-Curry-Suppe mit Kichererbsen
13h 10 min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 Min
Birnen-Schokoladen-Törtchen im Glas (vegan)
1 Std. 30 Min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 Min
Asiatische Gemüsesuppe mit Tofu
1 godz. 20 min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1 godz. 20 min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1h
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 Min