Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Melanzani (à 250-300 g)
- 2 EL frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert, nach Geschmack und Größe
- 10 g Olivenöl
- 10 - 20 g Frischkäse (opcjonalnie)
- 10 g Zitronensaft
- ¾ - 1 TL Rauchsalz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 148 kJ / 35 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzani-Gemüse mediterran
35 min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Melanzani-Kichererbsen-Röllchen
1 Std.
Auberginenpüree
30min
Paradeiskraut
35 min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Makrelen-Tapenade
10 min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10 min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 Min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45min