Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 160 g cebolla
- 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 700 g de agua
- 120 g de champiñones, en cuartos
- 200 g de espinacas baby frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 571 kJ / 136 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 442 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado al chile serrano
30 Min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Caldo de pollo con huevo y limón (Avgolemono)
1h 15min
Pollo al limón con verduras
40min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15min
Caldo de res
1h 15min
Picadillo con rajas
25 Min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Pescado empapelado con verduras
1h 15min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Jugo verde de nopal
10 Min