![Beef and potato massaman curry Beef and potato massaman curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2ED49EAE-4286-4334-AE47-1FD4C382DE6D/Derivates/124a8eda-465c-459a-8835-4285595883bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frozen green beans, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g peanut oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 200 g Massaman curry paste
- 700 g gravy beef, cut into cubes (4 cm)
- 270 g coconut cream
- 4 cardamom pods, bruised
- 400 g potatoes, cut into cubes (4-5 cm)
- 70 g roasted unsalted peanuts
- 2 tbsp fish sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3732.8 kJ / 888.8 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 53.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 17.6 g
- Sód
- 3232.2 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Lamb korma
4 godz.
Easy satay chicken
40 min
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35 min
Beef ragu
1h 25min
Quick massaman beef curry
40 min
Everyone's favourite chicken curry
40 min
Quick chicken curry
35 min
Chicken and cashews
55 Min
Apricot chicken risotto
30 min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min