![Chicken in yoghurt Chicken in yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5296584F-0789-451D-9E81-3F77C7923601/Derivates/68A86AEA-891D-4438-AB6B-40E71B84C30E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coconut oil
- 10 fresh curry leaves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- ½ bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 10 g), cut into thirds (see Tips)
- 1000 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2-3 cm)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 20 g garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 60 g tomato paste
- 350 g Greek-style natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 51.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 932.9 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb saag
1h 30min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Lamb korma
4h
Chilli beef with lemon feta
30min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Aromatic chicken pilaf
1 godz. 20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Creamy coconut chicken curry
30min