Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coconut oil
- 10 fresh curry leaves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- ½ bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 10 g), cut into thirds (see Tips)
- 1000 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2-3 cm)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 20 g garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 60 g tomato paste
- 350 g Greek-style natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 51.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 932.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1h 10 min
Everyone's favourite chicken curry
40 min
Butter chicken
55 Min
Aromatic chicken pilaf
1j 20 menit
Lamb saag
1j 30 menit
Lamb korma
4 Std.
Chilli beef with lemon feta
30 min
Beef madras
1j 30 menit
Creamy coconut chicken curry
30 min
Chicken korma
45 Min
Bhuna gosht
1j 20 menit
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min