Urządzenia i Akcesoria
Hummus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Kichererbsen (Abtropfgew. je 265 g)2 Dosen
-
Tahin60 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln40 g
-
Gemüsebrühe, flüssig50 g
-
Zitronensaft2 - 3 EL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Salatgurke in Stiften1
-
Fladenbrot in Stücken1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
961 mg
Białko
15 g
Kalorie
1716 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hummus aus dicken Bohnen
1 godz. 15 min
Hummus
10 min
Weiße-Bohnen-Dip
20 min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Möhren-Hummus
50 min
Auberginen-Dip
50 min
Avocado-Bohnen-Hummus
10 min
Hummus von Rote Bete
15 min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Rote-Bete-Hummus
50 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.