Urządzenia i Akcesoria
Auberginencreme "Orient"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Portionen
Składniki
-
Auberginen800 g
-
Petersilie ohne Stiele¼ Bund
-
Knoblauchzehen2
-
Tahin80 g
-
Zitronensaft60 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen¼ TL
-
Tomate (ca. 120 g), gewürfelt, ohne Kerne1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
224 kJ /
53 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frisch gestrichen
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Hummus
20 min
Hummus aus dicken Bohnen
1 godz. 15 min
Auberginenpüree
30 min
Weiße-Bohnen-Dip
20 min
Auberginen-Mandel-Dip
20 min
Auberginen-Dip
50 min
Thunfisch-Bohnen-Püree zu Gemüsestiften
10 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.