Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace façon “Viennetta”
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 6 blancs d'œufs
- 200 g de sucre glace maison
- 1000 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
La sauce chocolat
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 160 g de lait entier
- 50 g de chocolat noir 70% de cacao
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2803 kJ / 674 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 49.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.
Napolitain
73h 40min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Carrés menthe-chocolat
5h
Bûche glacée menthe-chocolat
17 Std.
Glace caramel au beurre salé
12h
Sauce ketchup
1h 10min
Glace à la vanille
12h
Pâte à tartiner express
15min
Glace au chocolat
12h
Glace au café
12h
Glace menthe-chocolat
12h