Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à biscuit roulé au chocolat
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 25 g de farine de blé
- 25 g de fécule de pomme de terre
- 25 g de cacao en poudre amer
- 55 g de beurre fondu
La crème mascarpone à la vanille
- 30 g de sucre vanillé maison
- 250 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1881.5 kJ / 451.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2sa 30 dk
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche roulée noisette-café
1h 20min
Nid de Pâques
1 godz. 45 min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Bûche tout chocolat
7h 20min
Gâteau crémeux à la vanille
13hod.
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Bûche express au praliné
45 dk
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55 min
Forêt-noire
2sa 30 dk