Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de sucre en poudre
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 100 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., très froide
- 250 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1984 kJ / 475 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises, crème à la pistache
2 Std. 30 Min
Tarte tatin
1 Std.
Tarte aux fraises
4 Std.
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1 godz. 15 min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Tarte aux fraises
3 Std.
Tarte magique aux fraises
1 Std. 30 Min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Blancs d'œufs montés en neige
5 Min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2 godz. 10 min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min