Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre demi-sel, réserver 20 g pour le moule
- 270 g de sucre en poudre, réserver 40 g pour le moule
- 30 g d'eau
- 300 g d'ananas en morceaux, en conserve
- 3 œufs
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1584.8 kJ / 378.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Cake à la noix de coco
55 Min
Moelleux aux pommes
50 Min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau aux pêches
55 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Quatre-quarts aux poires
55 Min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Gâteau Émilie
45min
Gâteau renversé à l'ananas
1 Std.
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min