Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé express
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La ganache au praliné
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Bûche royale
3u. 50min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Trianon
3h
Bûche roulée vanille-chocolat
2u.
Forêt-noire
2h 30min
Mille-feuille à partager
1u. 45min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.