Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé express
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La ganache au praliné
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Génoise
1h 50 min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Nid de Pâques
1h 45min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30 min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20 min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Ganache au chocolat
20 min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Génoise au chocolat
45min
Trianon
3h