Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 140 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de pépites de chocolat
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min
Baguette express
2 Std. 35 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Chouquettes
1h
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Pain au chocolat
24h
Bun à burger
4h 10min
Brioche "super bonne"
3h
Beignets au four
2h
Gaufres de Liège
1h 30min
Brioche de Jeanne
4h 15min