Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 2 - 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 40 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Kartoffeln, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 150 g weißes Fischfilet, in Würfeln (ca. 2 cm), z.B. Wolfsbarsch, Goldbrasse, Seeteufel
- 30 g trockener Weißwein
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Ei
- 40 g Brotbrösel
Teig
- 100 g Hartweizengrieß
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 4 Eier
- 1 EL natives Olivenöl
- 1 TL Salz
Sauce und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 100 g Zucchini, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 2 - 3 Zweige Thymian, Blätter abgezupft
- 400 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Salz und etwas mehr für die Ravioli
- 1 Prise Pfeffer
- Wasser zum Kochen der Ravioli
- 100 g Garnelen, roh, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1952 kJ / 466 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1 Std. 15 Min
Limettenpappardelle mit Gambas
1 Std. 20 Min
Forellen des Bischofs
35 min
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 godz. 30 min
Wildschwein-Ravioli mit Specksauce
1 godz. 45 min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 godz. 50 min
Basilikum-Ravioli mit Garnelen und Spargel
1 godz. 30 min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1 Std.
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 Min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Erdäpfel-Gnocchi
1 godz. 50 min