
Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki na piątkę
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski100 g
-
mleka50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania rogalików40 g
-
żółtka2
-
białko1
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki350 g
-
miodu70 g
-
masła35 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
białko1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
283.5 kcal /
1186.2 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min