Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki na piątkę
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
50 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania rogalików
-
2 żółtka
-
1 białko
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
70 g miodu
-
35 g masła
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 białko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.5 g
Kalorie
1186.2 kJ /
283.5 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min