Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy do muffinek
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy do muffinek
-
120 g cukru
-
2 jajka
-
150 g mleka
-
250 g mąki pszennej, typ 850
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
12 kostek mlecznej czekolady
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
1179 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Ciasteczka maślane
40 min
Muffinki z czekoladą
45 min
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 min
Muffinki migdałowe
40 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Mini pizze
2 godz. 10 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min