
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy do muffinek
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy do muffinek
-
120 g cukru
-
2 jajka
-
150 g mleka
-
250 g mąki pszennej, typ 850
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
12 kostek mlecznej czekolady
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
282 kcal /
1179 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.5 g