Špenátové gnocchi alla Romana

Špenátové gnocchi alla Romana

2.8 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcí

Składniki

  • máslo (nesolené) na vymazání
  • 40 gramů vlašských ořechů oloupaných
  • 70 gramů parmazánu na kousky (2–3 cm)
  • 200 gramů čerstvého špenátu omytého a osušeného
  • 900 gramů mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 60 gramů másla
  • 250 gramů krupice (jakýkoliv druh pšenice)
  • 2 žloutky
  • 100 gramů sýru gorgonzoly na kousky (1–2 cm), nebo sýra s modrou plísní

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 18.05 g
Kalorie 1924 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 25.28 g
Błonnik 2.12 g
Węglowodany 40.57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...