Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di formaggio di capra, tipo caprino
- 1 cucchiaino raso di erbe aromatiche miste secche
- 100 g di patata lessa a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 4 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 2000 - 3000 g di brodo vegetale
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30min
Ravioli di ricotta
2h
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4h 15min
Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
1 Std. 40 Min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1 godz. 5 min
Pastina con pollo e pesto
35 Min
Tortellini in brodo
1h 30min
Brodo vegetale
1h
Fagioli con le cotiche
1h 45min
Quadrucci e piselli in brodo
1 Std. 20 Min