Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di formaggio di capra, tipo caprino
- 1 cucchiaino raso di erbe aromatiche miste secche
- 100 g di patata lessa a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 4 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 2000 - 3000 g di brodo vegetale
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastina in brodo di carne con ricotta (7-9 mesi)
20 min.
Tortellini in brodo
1h 20min
Tortellini ai grani antichi in brodo
1h 30 min.
Spaghetti al pomodoro
30min
Brodo di gallina
4h 10min
Pasta al pomodoro
55 min.
Brodo vegetale
1h
Brodo di verdure con noodles di omelette
50 min.
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30min
Brodo di manzo
3h 50min
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4h 15 min.