Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fettuccine
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo all'abruzzese
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 - 100 g di cipolla bianca, a piacere, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2373.2 kJ / 567.2 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 925.2 mg
Alternatywne przepisy
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Trippa alla romana
2h
Strangozzi alla nonna Sabina
2h 5min
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Anellini alla pecorara
2h
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 Min
Pasta alla mugnaia
2h
Pasta con ragù bianco e piselli
40 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Gnocchi al ragù
2 Std. 10 Min