Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fettuccine
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo all'abruzzese
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 - 100 g di cipolla bianca, a piacere, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2373.2 kJ / 567.2 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 925.2 mg
Alternatywne przepisy
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Castagnole (Cecamarini)
1 godz. 5 min
Penne alla Norcina
45 min
Strangozzi alla nonna Sabina
2h 5min
Maritozzo romano
11j
Sugo all'arrabbiata
20 min
Ragù bianco
1h 20min
Pasta alla gricia
30 Min
Sugo all'amatriciana
50min