![Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90f2d175639ede0749e059e87aac9daf/Derivates/dd7542b3d500417dc2b262c09320abd0a80934e0.jpg)
Wersje kompatybilne
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di prosciutto cotto affumicato, affettato
- 500 g di patate americane dolci, sbucciate, a pezzi (circa 2 cm)
- 500 g di acqua
- 2 tuorli d'uovo
- 1 - 2 pizzichi di sale
- ½ - 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- 200 g di pangrattato
- olio per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686.4 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 817.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Formaggio vegano grattugiato
15min
Polpette di carne e melanzane
50 мин.
Involtini di melanzane (vegan)
15 Std.
Crocchette di cavolfiore in umido
1h 30min
Cuddure con le uova
2h
Polpette di riso rosse
40min
Crocchette di patate a faccina
2h 5min
Gelato marmorizzato
11h 30min
Ravioli ai funghi porcini
3h
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Panzerottini TM6
4 godz.
Crocchette di patate
1u. 10min