Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
TM6 TM5

Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto

3.9 (15 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di prosciutto cotto affumicato, affettato
  • 500 g di patate americane dolci, sbucciate, a pezzi (circa 2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • ½ - 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 200 g di pangrattato
  • olio per friggere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1686.4 kJ / 403.1 kcal
Białko
17.5 g
Węglowodany
63.3 g
Tłuszcz
8.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
6.2 g
Sód
817.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy