Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 10 g di sale
- 260 g di acqua
- 500 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
Ragù di carne
- 80 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti (circa 1 cipolla)
- 1 cucchiaini rasi di semi di finocchio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 250 g di salsiccia cruda di maiale spellata e sgranata
- 100 g di vino bianco
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di verdure; Minestrone di verdure con pasta (Bimby Friend)
45min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15 min
Lasagne alla bolognese
2 Std. 15 Min
Brodo di carne in pasta
45min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta
2h 30 min
Gnocchi di ceci al ragù
1h 15 min
Pasta al ragù
1h 30min
Cannelloni ripieni con ragù alla bolognese (Bimby Friend)
1h 30min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50min
Tagliatelle al ragù
1h 10 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h