![Strascinati al ragù di carne Strascinati al ragù di carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E3A2C24C-173D-40D4-B1CB-139913357183/Derivates/4ED2E601-3CC7-4A8B-A7B9-C340ED555D72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 10 g di sale
- 260 g di acqua
- 500 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
Ragù di carne
- 80 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti (circa 1 cipolla)
- 1 cucchiaini rasi di semi di finocchio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 250 g di salsiccia cruda di maiale spellata e sgranata
- 100 g di vino bianco
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2 godz. 50 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 godz.
Ragù alla barese
4h
Patate fritte a fiammifero (Kartoffelstroh)
25min
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Lasagne con ragù di salsiccia e fave
1h 40min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1ч. 30 мин.
Ragù di carne mista
1ч. 30 мин.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2ч.
Ragù di salsiccia
1h 15min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Sugo classico
55 min