Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
breadcrumbs for sprinkling
-
wholemeal bread torn in pieces120 g
-
milk200 g
-
medium eggs separated3
-
fine sea salt or to taste2 pinches
-
walnut halves100 g
-
cooked chickpeas (drained weight)550 g
-
garlic cloves6
-
onions quartered250 g
-
tomatoes quartered550 g
-
olive oil plus extra for greasing60 g
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1682 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min