Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomates bien mûres, coupées en quartiers
- 180 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- 130 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 100 g de vinaigre de vin rouge
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 10 graines de moutarde
- 10 grains de poivre noir
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à café de paprika fort en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 2670 kJ / 634 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Pain surprise
24h
Chapelure d'épluchures de légumes
2h 15 min.
Pommes duchesse
1h
Sauce barbecue
25min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Ketchup maison
35min
Pâtes fraîches
1h
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Glace à la vanille
12 godz.
Sauce aigre-douce aux poivrons
40min
Pâte à tartiner express
15min