Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 220 g de sucre en poudre
- 50 g de rhum blanc
- 120 g de raisins secs
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1000 g de lait
- 120 g de semoule de blé dur fine
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 897 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25min
Riz au lait
1h
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Far aux pruneaux
1h 35min
Gâteaux de semoule aux raisins
5hod. 15min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6hod. 45min
Œufs au lait
50min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Semoule au lait d'amande
2h 15min