Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 220 g de sucre en poudre
- 50 g de rhum blanc
- 120 g de raisins secs
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1000 g de lait
- 120 g de semoule de blé dur fine
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 897 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Riz au lait
1h
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 menit
Semoule au chocolat
50min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far breton aux pruneaux
2h
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 godz. 15 min
Œufs au lait
50min