Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 500 g d'abricots frais pas trop mûrs, dénoyautés et coupés en deux
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 125 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 40 g d'amandes en poudre
- 250 g de lait
- 100 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1794 kJ / 429 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Clafoutis aux cerises
50 min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Cuajada aux abricots
50 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min