Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 170 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 170 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 10 g d'eau
- 2 œufs battus
- 20 g de beurre, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 986 kJ / 234.9 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Paris-Deauville
12h
Gâteau de semoule
2h 45min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Œufs au lait
50min
Œufs au lait au caramel
55 min
Flan individuel à la vanille
50min
Far aux pommes
1 Std.
Crème catalane
4h 25min
Flaugnarde aux poires
50min
Crème renversée au caramel
4u. 50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min