Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 170 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 170 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 10 g d'eau
- 2 œufs battus
- 20 g de beurre, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 986 kJ / 234.9 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Œufs au lait au caramel
55min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Riz au lait au chocolat
1h 5min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Gâteau de semoule
2h 45min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Paris-Deauville
12h
Far aux pruneaux
1h 5min
Œufs au lait
50min
Crème catalane
4h 25min