Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cerises avec les noyaux
- beurre, pour le moule
- 125 g de sucre roux, et un peu pour le moule
- 30 g de fécule de maïs
- 50 g de lait
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 40 g d'amandes en poudre
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475.2 kJ / 352.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Financiers aux cerises
1h
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min