Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés (amandes émondées, noisettes ou pistaches décortiquées)
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel d'acacia
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g de fruits confits variés, détaillés en petits dés
- 20 g de cerises confites, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2258 kJ / 542 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mendiants au chocolat
30min
Tarte au citron destructurée
20min
Iles flottantes
1h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Nougat de Montélimar
3h 30min
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12 Std. 25 Min
Vacherin express
12h 15min
Nougat glacé aux pistaches
13h
Bavarois à la betterave et au saumon fumé
5sa 20 dk
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2 godz. 25 min
Coulis de fruits
10min