Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés (amandes émondées, noisettes ou pistaches décortiquées)
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel d'acacia
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g de fruits confits variés, détaillés en petits dés
- 20 g de cerises confites, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2258 kJ / 542 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Mendiants au chocolat
30min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Le drômois
12 Std. 45 Min
Sucre vanillé
72 godz.
Chutney de figues
4h
Tuiles aux amandes
25 Min
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Foie gras de canard
72 godz.
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2 Std. 25 Min
Royal à la mousse de cassis
8 Std. 30 Min
Coulis de fruits
10 Min