Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 60 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 90 g de fécule de pomme de terre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1017 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Beignets aux pommes
1 Std. 20 Min
Clafoutis aux cerises
50 Min
Madeleines
30 Min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Tuiles aux amandes
25 Min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
Flan individuel à la vanille
50 Min
Biscuit roulé
1h 50min
Galette briochée aux pépites de chocolat
4u. 50min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
Flan pâtissier
4hod. 25min