Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 3 œufs
- 15 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 500 g d'eau
- 600 g de saucisson de Lyon à cuire
- 1 jaune d'œuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1718 kJ / 411 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Quenelles nature sauce nantua
3 Std. 40 Min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Pâté en croûte
7h 45min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Saucisse de morteau briochée
5hod. 25min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1h
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 Min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min