Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le moule
- 40 g de zeste d'orange non traitée (2-3 oranges)
- 240 g de sucre en poudre
- 200 g de lait entier
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 200 g de miel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1095 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épices
3h
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Pain d'épices au miel de châtaignier
2h 20min
Pâtes de poires à la fève tonka
13 Std. 40 Min
Rochers coco
40 min
Gâteau magique aux épices
3h 15min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Pastis landais
2h 30min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Brioche "super bonne"
3h
Cannelés
13 godz. 45 min