Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le moule
- 40 g de zeste d'orange non traitée (2-3 oranges)
- 240 g de sucre en poudre
- 200 g de lait entier
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 200 g de miel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1095 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Gâche vendéenne
3h 20 min
Pain d'épices au miel de châtaignier
2h 20 min
Pain d'épices
3h
Biscuits aux épices et au miel
3h 40 min
Crème de marrons
45min
Nougat de Montélimar
3j 30 menit
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Gâteau magique aux épices
3hod. 15min
Biscuits pain d'épices
45min
Cannelés
13 Std. 45 Min
Brioche "super bonne"
3h