Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 220 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel
4h 50 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux pruneaux
1h 35 min
Œufs au lait et à la vanille
5 godz.
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Gâteau de semoule
2h 45 min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Œufs au lait
50min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45 min
Crème catalane
4h 25min
Riz au lait crémeux
1h 15min
Far breton aux pruneaux
1h 10min