Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 220 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far breton aux pruneaux
2h
Riz au lait crémeux
1h 15min
Œufs au lait et à la vanille
5u.
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Œufs au lait
50min
Flan individuel à la vanille
50min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min