Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, coupé en petits morceaux et un peu pour la tourtière
- 700 g de poires bien mûres, pelées et émincées en tranches fines
- le jus d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé
- 700 g de lait froid
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 382 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50 dk
Moelleux renversé aux pêches
1 Std. 5 Min
Gratin de poire aux amandes
45 dk
Gâteau aux pêches
55 dk
Gâteau super pomme
55 dk
Clafoutis moelleux aux cerises
50 dk
Clafoutis aux abricots
55 dk
Far aux pommes
1sa
Quatre-quarts aux poires
55 dk
Clafoutis prune-cannelle
40 dk
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 dk
Cuajada aux abricots
50 dk