Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, coupé en petits morceaux et un peu pour la tourtière
- 700 g de poires bien mûres, pelées et émincées en tranches fines
- le jus d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé
- 700 g de lait froid
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 382 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 Min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Moelleux aux pommes
50 Min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Gâteau aux pêches
55min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Quatre-quarts aux poires
55min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Far aux pommes
1 Std.