Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes jaunes, dénoyautées et coupées en quatre
- 500 g de sucre en poudre
- 30 g de jus de citron (1-2 citrons)
- 2 c. à soupe d'armagnac
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 746.1 kJ / 175 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture allégée framboise-abricot sec
6u.
Confiture melon-anis
6u.
Confiture pêche-myrtille
6u.
Gelée de raisin
6u.
Confiture de cerises
6u.
Confiture de fraises
6u.
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de figues
1h 30 min
Confiture de poires
6u.
Confiture de pêches
1 Std. 5 Min
Confiture d'abricots
6u.