Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de poires très mûres, détaillées en cubes
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g d'amandes émondées
- 100 g de farine de blé
- 100 g de sucre roux
- 20 g de cacao en poudre (opcjonalnie)
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2487 kJ / 594 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Moelleux aux pommes
50min
Tatin de poires aux speculoos
50min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Crumble poires-chocolat
45 min
Fondant minute au chocolat
20 min
Crumble aux pommes
45 min
Fondant au chocolat et framboises
40 Min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte poire-chocolat
55 min