Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en quatre
- 200 g de courgettes, coupées en gros cubes (2 env.)
- 150 g de farine
- ½ sachet de levure chimique
- 2 œufs
- 35 g d'huile d'olive, et 1 c. à soupe pour rissoler
- 120 g de lait écrémé
- 5 g de sel
- 80 g de chorizo, coupé en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Flan de poireaux à la pancetta
50min
Cake pesto et tomates séchées
40min
Cake au surimi et à la courgette
1h 5min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1h 20min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cake carotte-courgette-chèvre
55 min
Cake chorizo-courgette
45min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Cannelés au jambon
13h