![Torta salata di bietole Torta salata di bietole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F725C5D-38FE-4EF4-9310-631D0B460D7A/Derivates/1FC2C553-949A-4051-896C-2871E631FAEA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cipollotti a pezzi, con la parte verde
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di bietole, lessate e strizzate (vedere consigli)
- 2 - 3 rametti di finocchietto selvatico fresco, lavato (opcjonalnie)
- 120 g di farina di mais tipo fioretto
- 100 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Torta di asparagi
1h 10min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 godz. 30 min
Torta alle bietole
3h
Riso in torta verde
1 godz. 30 min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 godz. 30 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 godz.
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min