![Crostata di zucchine (vegan) Crostata di zucchine (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20C239AF-C3BC-4A34-BD3B-004C3D72D3E7/Derivates/984575D3-6129-4816-BFD0-EFB9854362A5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di farina integrale di grano tenero
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 70 g di acqua
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
Ripieno
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di tofu naturale a pezzi
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 200 g di zucchine a rondelle (3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1 Std. 30 Min
Torta della nonna (vegan)
4 Std.
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 Std. 30 Min
Pasta al forno vegana
1 godz.
Frittata senza uova
1 Std. 50 Min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Crostata salata con crema di cannellini (vegan)
1 Std. 30 Min
Verdure gratinate con panure di anacardi (vegan)
1 godz.
Burger piselli e ricotta
35min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 godz. 10 min
Pasta brisée (vegan)
45 min