Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di farina integrale di grano tenero
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 70 g di acqua
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
Ripieno
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di tofu naturale a pezzi
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 200 g di zucchine a rondelle (3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisée (vegan)
45 Min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10min
Crostata salata di verdure (vegan)
1 Std. 5 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2 godz.
Torta salata con verdure di stagione
1 godz. 25 min
Crostata salata con crema di cannellini (vegan)
1 Std. 30 Min
Erbazzone (vegan)
2 godz. 20 min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 Std. 30 Min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1 Std. 30 Min
Tofu in crosta di sesamo
20 min
Frittata senza uova
1sa 50 dk