![Purè di patate e barbabietola Purè di patate e barbabietola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16f7f2eb-47d1-43ce-9bf2-bba9e8567e62/Derivates/697b9cde-a3cc-4c28-b954-6d3bb867e9a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 400 g di barbabietole rosse cotte a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 621 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1h 50 min
Purè di carote e latte di cocco
50 мин.
Vellutata di piselli con tortino di patate e gamberi
1 godz.
Crema di zucchine e anacardi raw
20 Min
Crema di barbabietola
10min
Pizza stile Chicago
4 Std. 10 Min
Purè di carote all'olio di oliva
30 min
Vellutata di carote viola
45 min
Purè di zucca e patate
1ч. 30 мин.
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 мин.
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 min
Puré aromatico di zucca
40 мин.