Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 400 g di barbabietole rosse cotte a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 621 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucca al profumo di cannella
40 Min
Purè di finocchi
35 Min
Purè di zucca e porri
45 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Purè di cavolo viola
40 Min
Purè di zucca e patate
1 Std. 30 Min
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1 Std. 50 Min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 Min
Crema di barbabietola
10min
Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate
50 Min