Poulet aux gombos à la brésilienne

Poulet aux gombos à la brésilienne

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de gombos verts frais
  • le jus d'un citron jaune
  • 1 piment rouge frais épépiné
  • 100 g d'oignon coupé en morceaux
  • 3 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1140 g de pilons de poulet, avec la peau (env. 10)
  • 1 c. à café de fond de volaille
    1 cube de bouillon de poule
  • 150 g de tomates concassées en conserve
  • 50 g de bière pur malt
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 1 c. à café de sel
  • 20 g de vinaigre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 581.3 kcal / 2432.3 kJ
Białko 54.1 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 895.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...