
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pains burger sans gluten
- 100 g de farine de riz
- 100 g de fécule de maïs
- 100 g de farine de soja
- 4 c. à café bombées de gomme de guar
- 150 g de lait
- 100 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 40 g de beurre doux coupé en morceaux
- 1 c. à café de graines de sésame
La garniture
- 15 g d'huile d'olive
- 600 g de viande de bœuf hachée façonnée en 6 steaks
- 50 g de ketchup
- 6 tranches de fromage type Morbier
- 50 g de cornichons émincés en fines lamelles
- 80 g de tomate émincée en rondelles
- 100 g d'oignons rouges émincés en fines rondelles
- 50 g de salade verte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 500.8 kcal / 2093.5 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Węglowodany
- 23.3 g