Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di vino dolce da dessert (tipo Malvasia o Moscato)
- 1 uovo
- 50 g di strutto
- 1 pizzico di sale
- 380 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1000 g di olio di semi di girasole
-
200
g di miele
lub 200 g di mosto cotto - 2 cucchiaini di codette colorate o palline colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 468 kJ / 590 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 min.
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 min.
Scarcella di pasqua ripiena
55 min.
Pasticciotti leccesi
1h 15 min.
Pucce
7h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20 min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Pasticcio altamurano
3h 30 min.
Panzerotti
5h
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min
Pettole pugliesi
3h