Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di speck Alto Adige IGP a striscioline
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 100 g di Brie a pezzi piccoli
- 20 g di gherigli di noci, sminuzzati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto al Barolo
30min
Risotto affumicato
35min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Risotto alla birra
35min